tisdag 8 februari 2011

Frost 1002m

Grace ser vargarna utanför sitt fönster varje dag. Särskilt en varg återkommer. Hennes varg. När det visar sig att vargen egentligen inte är en varg utan en människa vid namn Sam tillstöter komplikationer. En underbar saga tar sin början, men slutet går inte att förutsäga. Kan Sam förbli människa, eller kommer vintern med sin kyla få förvandlingen att träda i kraft ännu en gång? Grace måste kämpa för att hålla kvar honom som Sam. Men kommer hon att lyckas?

Karaktären Grace är väldigt lugn och tar allt med ro. Hon påminner mig väldigt mycket om Bella i Twilight, det känns nästan som att det är hon bortsett från att hon inte hör hemma i miljön. Hon vet vad hon vill och det går bra för henne i skolan. Dock kan hon få lite svårt att koncentrera sig när hon träffat Sam, så hennes tankar vandrar ofta iväg från lektionen. Hon har två kompisar som hon trivs med, men de glider isär under bokens gång.

Det här är Twilight. Samma problem, samma sorts karaktärer, samma allt! Boken är bra, men får mig ofta att fundera. Är det Twilight, eller är det Frost? Likheten gör det jobbigt att läsa. Den hade nog varit lättare att förstå och hänga med i om jag inte läst Twilight först.

Jag ger boken betyget 6 av 10.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar